Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Egy utas mutatja országbérletét a május 1-jétõl használható vármegye- és az országbérlet bevezetésérõl, értékesítésének elindulásáról tartott sajtótájékoztató elõtt a székesfehérvári vasútállomáson 2023. április 28-án.
Hirdetés

A közleményben kiemelték, az újfajta díjtermék mára teljesen átvette a korábban megszokott bérletek helyét, ez utóbbiak a teljes bérletvásárlásnak mindössze 10 százalékát teszik ki, 10 bérletből 9 már ország- vagy vármegyebérlet.

Ismertetik, hogy a vármegye- és országbérleteket több mint 1100 értékesítési ponton, a közszolgáltatók jegypénztáraiban és az automatákból árusítják, de megvásárolhatók a GYSEV értékesítési hálózatában is. Leggyorsabban és legkényelmesebben továbbra is MÁV app segítségével érhetők el.

Részletezik, hogy az értékesítés tavaly áprilisi kezdete óta a közösségi közlekedéssel utazók december 31-ig 4 070 797 darab ország- és vármegyebérletet vásároltak, ennek 65 százaléka vármegyebérlet. A tanítási időszak legforgalmasabb hónapjaiban – szeptemberben, októberben, novemberben – 550-600 ezer darabot adtak el az új díjtermékekből.

Az új bérletek egyik legnagyobb előnye a korlátlansága, azaz vármegyén belül vonatról bármikor át lehet szállni helyközi buszra – Zalaegerszegen és Esztergomban helyi buszra is – vagy akár HÉV-járatokra, vasútvillamosra, így az utazástól függően használhatók ki az átszállási lehetőségek – hívták fel a figyelmet.

Korábban írtuk