Fotó: MTVA Bizományosi/Oláh Tibor (archív, illusztráció)
Hirdetés

Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: a támogatás elnyeréséhez szükség volt az önkormányzat stabil gazdálkodására is, hiszen a terület csapadékvíz elvezetésének kiépítésével együtt, mintegy 800 millió forintból készül el beruházás.

Ez azt jelenti, hogy a kerület 500 millió forintot használ fel saját forrásból a fejlesztésre – tette hozzá. A támogatás elnyeréséhez a vonatkozó kormányrendelet módosítására volt szükség, hiszen miközben az ingatanok Újpesten az útpályák már Pest megyében találhatóak – hangzott el.

Szatmáry Kristóf miniszteri biztos arról beszélt, hogy a fővárosi földutak aszfaltozását célzó program másfél éve budapesti fideszes polgármesterek kezdeményezésére indult és a kormányzat az idei költségvetésben, közel 10 milliárd forint pályázati támogatást hagyott jóvá a program végrehajtására. Az első körben 14 kerület 6 milliárd forintot nyert az utak aszfaltozására, a második körben pedig 2,2 milliárd forintot használhat fel 6 önkormányzat, a maradék, több mint egymilliárd forintra további pályázatot írnak ki – mondta a miniszteri biztos.

Zsigmond Barna Pál fideszes országgyűlési képviselő úgy vélekedett, hogy soha annyi fejlesztés nem történt Újpesten, mint amióta Wintermantel Zsolt vezeti a városrészt. Ezért is fontos, hogy az önkormányzati választásokat követően a jelenlegi városvezető tudja folytatni a munkáját – mondta a politikus.