Megugrottak a luxusipari cégek részvényárfolyamai, amint a pekingi kormányzat bejelentette, hogy feloldja az utazási korlátozásokat, így a kínaiak ismét eláraszthatják a világ nagy bevásárlóközpontjait Párizstól Tokióig – írja a gazdasági szaklap.

Hirdetés

Az érintett cégek és piaci elemzők azonban figyelmeztettek, hogy aligha tér majd vissza a kínai turisták száma a koronavírus-járvány előtti szintre, több okból sem.

Egyrészt sok ország szigorított a beutazási feltételeken, legutóbb a héten az uniós tagországok egészségügyi minisztereit tömörítő testület javasolta a járvány újabb hullámát megelőző szabályok összehangolását, és bátorította a tagállamokat, hogy rendeljék el a Kínából érkezők tesztelését. Emellett a légitársaságok sem működnek még teljes kapacitással, és ami az ágazat számára a legfontosabb: a nagy luxusmárkák egyre többet fektetnek be Kínában.

Otthon pedig több szempontból is könnyebb vásárolni, ahogyan ezt egy csak Maóként említett sanghaji asszony elmondta. Mao évekig vásárolgatott a világ különböző részein, de most úgy érzi, hogy jobb kiszolgálásban részesül a hazájában.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Világgazdaság honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk