Fotó: képernyőkép/Facebook
Hirdetés

A volt LMP-s, jelenleg független képviselő lett ugyanis az energiaügyi kérdések egyik felelőse az összefogásban. Az LMP egykori társelnöke gyorsan ki is jelentette, hogy ha kormányra kerülnek, az a hosszú távú céljuk, hogy 100 százalékban megújuló forrásból származó energia biztosítsa az ország ellátását. Ez a mondat persze jól hangzik, de valójában semmilyen realitása nincs. Ha a baloldal tényleg nekilátna, hogy megvalósítsa ezt az ígéretét, akkor jelentősen csökkenne az ellátásbiztonság és brutálisan emelkednének az árak.

Az előbbi állításra jó példa, amit Nyugat-Európa egyes országaiban látunk, ahol (Ausztriában és Németországban például) tartós áramkimaradásokra készíti fel a lakosságot a kormány. Ezt nem azért teszi, mert nincs energia, hanem mert a megújulóból származó energia nem feltétlenül akkor áll rendelkezésre, amikor arra szükség van. Így van ez a nap és a szél esetében is és

ahol túlzottan nagy ezeknek a termelőknek az aránya a rendszerben, ott egyszerűen számítani kell arra, hogy nem lesz mindig áram.

A további részletekről IDE KATTINTVA a vasárnap.hu hírportálon olvashatnak.

Korábban írtuk