Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár üdvözölte az Európai Bizottság döntését és gratulált a két magyar gazdasági társaságnak. Kiemelte: „a felhőipar dinamikusan növekszik, szakértői előrejelzések szerint 5 éven belül 700 milliárd dolláros bővülés előtt áll globálisan. Az IPCEI-minősítést elnyerő cégek a szektor ”Bajnokok Ligáját„ jelentik. ”Közös sikerünk, hogy a két cég a Gazdaságfejlesztési Minisztérium aktív szerepvállalása mellett lett ennek az elit klubnak a tagja„ – tette hozzá az államtitkár.

Hirdetés

A Közös Európai Érdeket Képviselő Fontos Projektek (IPCEI) olyan nemzetközi együttműködésen alapuló iparfejlesztési kezdeményezések, melyek a közös európai piac globális versenyképességi lemaradásait, és stratégiai kitettségeit orvosolják.

A 4iG Nyrt. ”Digital Trust Service„ nevű projektje egy blockchain alapú adathitelesítési platform; az E-Group ICT Sofware Zrt. ”FedEU.ai„ nevű projektje pedig az MI technológia globális kihívására – az adatokhoz tömeges hozzáférés és feldolgozás biztonsága – ad megoldást, írta a GFM.

Korábban írtuk