V. Németh Zsolt, a térség fideszes országgyûlési képviselõje, Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelõs kormánybiztos, Grózingerné Pintér Renáta falugondnok, Grózinger Csaba (Fidesz) polgármester, Németh Tibor traktoros és Páli Zoltán plébános, amikor átvágják a nemzeti szinû szalagot a Magyar falu programban beszerzett kommunális eszközök és falubusz átadóján a Vas megyei Felsõjánosfán 2022. január 29-én. MTI
Hirdetés

Gyopáros Alpár kijelentette: a Magyar falu programot addig kívánják folytatni, amíg minden falusi intézményt, utcát, járdát fel nem újítanak. Hozzátette: a programot eredetileg is több évre hirdették meg és továbbra is ciklusokon átívelő terveik, elképzeléseik vannak.

Gyopáros Alpár elmondta, hogy a programban eddig kétezer településen sikerült a Felsőjánosfán átadott kommunális eszközökhöz hasonló gépeket, berendezéseket átadni.

Azzal, hogy egyre több közmunkás talált magának munkát az elsődleges munkaerőpiacon, a kistelepüléseken kevesebb ember áll rendelkezésre a közterületek gondozására. A munkát azonban el kell végezni és ebben segít a gépesítés – magyarázta.

Az idén a Magyar falu program különböző alprogramjaiban 15 pályázati kiírás jelent meg, százmilliárd forintos nagyságrendben – ismertette.

Korábban írtuk

V. Németh Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője, kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős kormánybiztos az átadóünnepségen azt hangsúlyozta: Felsőjánosfa jól példázza, hogy a háromszáz fő alatti lélekszámú települések nem csak életképesek, de kis segítséggel fejlődni is tudnak.

A politikus a Magyar falu program pályázatainak gyors elbírálását emelte ki, valamint azt, hogy a helyi igények felmérése után olyan területekre, tevékenységekre érkezik a támogatás, amelyekre valóban szükség van.