Hirdetés

Németh Szilárd a Facebook-oldalára kedden feltöltött videós bejegyzésben arról beszélt, hogy az Európai Bizottság megtámadta a rezsicsökkentést: a „hazai baloldal és a brüsszeli bürokraták” arra akarják rávenni a magyar kormányt, hogy szüntesse azt meg.

A politikus úgy fogalmazott, az Európai Bizottság az energiatámogatási intézkedések fokozatos megszüntetését követeli, pedig a rezsicsökkentés havonta átlagosan 181 ezer forinttal csökkenti minden magyar háztartás energiaszámláját.

„A rezsicsökkentés immár tíz éve védi a magyar családokat, ennek köszönhetően mi fizetjük Európa legolcsóbb, legkisebb energiaszámláit. Mi fizetünk a legkevesebbet a háztartási gázért, az áramért és a távhőért” – mondta Németh Szilárd, hozzátéve, hogy ezt a vívmányt az ukrajnai háború és az energiaválság kitörésekor is sikerült megőrizni.

A kormány által létrehozott úgynevezett rezsivédelmi alap immár három éve biztosítja a rezsicsökkentés teljes fenntartását, és ezt a jövő évi költségvetésben is biztosítja – hangsúlyozta.

Korábban írtuk

„Azt javaslom mindenkinek, védjük meg közösen a rezsicsökkentést, ne engedjük, hogy Brüsszel ránk erőszakolja az akaratát, töltsük ki minél többen a nemzeti szuverenitásunkról szóló nemzeti konzultációt” – mondta a kormánybiztos.