A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Csurgói Ipari Park átadó ünnepségén arról számolt be, hogy a 450 millió forintos európai uniós támogatással megvalósult infrastrukturális fejlesztés eredményeként 8,5 hektáros, tovább bővíthető területet alakítottak ki.

Hirdetés

Mint mondta, környezetbarát módon kiépült a teljes közmű- és úthálózat, a vízelvezető rendszer és az informatikai háttér, ráadásul a létesítmény logisztikai adottságai is kiválóak, így minden bizonnyal jelentős beruházások érkeznek majd ide, ami több száz új munkahely létrehozását teszi lehetővé a jövőben.

„A beruházásösztönzés nem filozófiai vagy ideológiai, hanem fizikai kérdés: ha van hely, akkor lehet beruházásokat hozni. Itt már van, úgyhogy mi azon leszünk, hogy minél több beruházást hozzunk ide” – hangsúlyozta.

Beszédében Szijjártó Péter kiemelte, hogy a beruházásösztönzési intézkedéseknek köszönhetően tavaly a válság ellenére is rekordévet zárhatott a magyar gazdaság: megdőlt a GDP-növekedés, a foglalkoztatottság, a beruházások és az exportteljesítmény csúcsa is.

Leszögezte: „a beruházásokért folytatott versenyt nem fújják le soha (…), nap mint nap kell csatákat megnyerni”.

Kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány nyomán kialakult új világgazdasági korszaknak azok az országok kerülhetnek a nyertesei közé, amelyek sikeresen védekeztek, és időben újra tudták indítani a gazdaságukat. Szerinte ilyen volt Magyarország is, amely megerősödve tudott kikerülni a gazdasági krízisből.

Korábban írtuk