A matematika az a tantárgy, amelyik nagyon sok tanuló számára jelent komoly kihívást az iskolában. Bár a diákok többsége megküzd a számokkal és minden osztályban van egy-két „matekzseni” is, azért szép számmal akadnak olyan tanulók, akiknek a legádázabb ellenfele a matematika.

Hasonló a helyzet a mindennapi pénzügyek területén is, nem kell azonban közgazdásznak vagy befektetési szakértőnek lenni ahhoz, hogy eligazodjunk a pénzügyeinkben. Adódik a kérdés: vajon hogyan hozható közelebb a gyerekekhez a mindennapi pénzügyek világa és a matematika? Lehet izgalmassá tenni a tanulást? Ebben nyújt élményteli segítséget a családoknak és a pedagógusoknak is a PénzFutam.

Hirdetés

A PénzFutam során gyakorlatias és játékos feladványok sorát oldhatják meg a csapatok, akiket a pénzügyi-logikai fejtörők mellett egy kis mozgás is vár. A tízéves kortól ajánlott, három nehézségi szinten megoldható – így a gyerekeknek és a felnőtteknek is szórakoztató kihívást jelentő – PénzFutam-pályák akár 45 perc alatt teljesíthetők, de a nyári időszakra tekintettel a játékosoknak 120 perc áll rendelkezésére, hogy kényelmesen megfejthessék a tíz izgalmas pénzügyi feladatot.

A játékot egyszerre egy egész osztály vagy táborozó csapat, de akár baráti társaságok is ingyenesen játszhatják a szervezők ajánlása szerint 2-4 fős csapatokban. A kalandhoz mindössze egy gyors regisztrációra és játékkód igénylésére van szükség, majd egy GPS- és netképes mobilkészülék segítségével már indulhat is a PénzFutam.

Kódot igényelni június 5-től, játszani ingyenesen június 8-tól egészen július 9-ig lehet. A tanév utolsó időszakára vagy a nyári táborok programjait színesítve már most érdemes betervezni a PénzFutamot, és megkeresni az ország 210 pontján elérhető pályák közül a legközelebbit: a PénzFutam-pályák itt találhatók.

Korábban írtuk

A PÉNZ7 kísérőeseményeként márciusban már közel 14 ezer diák próbálta ki a PénzFutam kalandpályáit. Mivel a csapatok a korosztályi ajánlástól függetlenül szabadon választhatnak a könnyebb vagy nehezebb pályák közül, így azoknak is jó szívvel ajánlható, hogy próbáljanak ki egy másik, akár nehezebb pályát, akik márciusban már elindultak a PénzFutamon. A csapatok az elért teljesítményükről ez alkalommal is oklevelet kapnak, a legmagasabb kitüntetés a gyémánt rang. További információért érdemes felkeresni a Pénziránytű Alapítvány honlapját.