Fotó: Martchan/shutterstock.com
Hirdetés

A Prónay Bence jogász által, Rókusfalvy Pál kommunikációs szakember, borász, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos szakmai védnökségével március 1-jén Budapesten immár tizenkettedik alkalommal megrendezett szakmai fórum idén a legkorszerűbb technológiákat helyezi középpontba, több szemszögből megvizsgálva azok alkalmazhatóságát a szőlő-borágazatban. Nem futurisztikus utópiák kerülnek terítékre, hanem már létező megoldások.

Az előadók között több jeles külföldi szakember is lesz, többek között a mezőgazdasági robotikai megoldások úttörőjének, egyben csúcsának számító Naďo Technologies alapító-társtulajdonosa, Gaëtan Séverac. Bemutatkozik a 2016 óta működő, múzeumként, akadémiai szemináriumok és borbemutatók helyszíneként is működő bordeaux-i La Cité du Vin, Európa vezető borélményközpontja, melynek vezetője, Florence Maffard a szórakoztató edukáció rejtelmeit tárja fel. Bár a lényeg a palackban van, szó esik a külcsínről, azaz a borpiaci csomagolási trendekről, nemkülönben az agrárfinanszírozási lehetőségekről.

Lesz úgynevezett Masterclass is, melynek keretében az egri St. Andrea szőlőbirtok képviseletében dr. Lőrincz György és fia, ifjabb Lőrincz György a bikavérek világába nyújt betekintést.

A Borkonferencia hagyományosan teret ad az ágazatot érintő aktuális vitáknak, idén az egyre divatosabbá váló csökkentett alkoholtartalmú, illetve alkoholmentes borok kerülnek fókuszba.

Korábban írtuk

Természetesen a magyar bormarketing kérdései is megkerülhetetlenek, Rókusfalvy Pál kormánybiztos beszámol a már megvalósított és a 2024-re tervezett bel- és külföldi kampányokról az európai és távol-keleti expókon tapasztaltakról, a lehetőségekről.

A Borkonferencia hagyományainak megfelelően március 1-jén hirdetik ki a Kárpát-medence ötven legjobb magyar borászának névsorát, akik a Borászok Borásza elismerés 2024-es jelöltjei.

A Borkonferenciára 2024. március 1-jén 9 és 17 óra között kerül sor a Budapest Music Centerben (1093 Budapest, Mátyás utca 8.) A részletes program, a részvétel feltételei és minden tudnivaló megtalálható a www.aborkonferencia.hu oldalon.