Hirdetés

Leslie Mandoki és nemzetközi sztárokból álló zenekara augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtti téren lép fel egy háromórás előadás keretében a nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó műsorsorozat záróakkordjaként. A koncert zenei anyagát a Living in the Gap – Hungarian Pictures (Burokban élni – Magyar képek) című duplaalbum adja, ami hónapokon keresztül az eladási listák első helyein szerepelt. A lemez egyrészt Bartók Béla Magyar Képek című művét dogozza fel, amiről korábban azt nyilatkozta lapunknak Mandoki: úgy érezték, „ebben a zenében van az az erő, ami megint össze fog kötni minket, ami hidakat épít”. Másrészt olyan aktuális témákról szól, mint a közösségi média hatása az életünkre, a véleményburok, amibe zár, illetve a generációs szerződés, hogy mit hagyunk a gyerekeinkre. 

A zenekar a járvány kitörése óta először lép színpadra személyesen, a világhírű zenész mellett Al Di Meola, Richard Bona, Randy Brecker, Cory Henry, Bill Evans, Mike Stern, Tony Carey és Szakcsi Lakatos Béla zenél. A show-t különleges vizuális élményekkel bővítették, Csontváry képeinek animálásával, amelyek a zeneművek üzenetét jelenítik meg látvány formájában, vizuális nyelvezetet kapcsolva a zenei kifejezésmódhoz.

Ez az alkotás is része a szeptember 24-én megjelenő, Utopia For Realists: Hungarian Pictures című holisztikus audiovizuális kiadványnak, ami BluRayen, CD-n és dupla bakelitlemezen tartalmazza többek között a zeneművek lenyűgöző filmes megvalósítását is, illetve azt az online koncertről készült filmet, amelyet a berlini fal leomlásának harmincéves évfordulója alkalmából adott a zenekar. Betekintést nyújt a kulisszák mögé is. 

– Ezzel az albummal szeretnénk elhagyni ezt a végtelenül hosszú és sötét Covid-alagutat. Hamarosan közönségünkkel együtt lépünk vissza a fényre – mondta erről Mandoki.

Korábban írtuk