Fotó: Vermes Tibor/Demokrata (archív, illusztráció)
Hirdetés

Hidvéghi az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésének a szlovéniai magyar médiajelenléttel foglalkozó vitáját követően magyar újságíróknak adott nyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy mind Szlovénia mind Magyarország tagja az Európai Unió közös piacának.

A közös piacon belül pedig a tőke szabad áramlása biztosított, ami azt jelenti, hogy az európai vállalatok más uniós országban is befektetnek, így a média világában is – közölte. Szava szerint ilyen alapon, a szlovén példánál maradva, el kellene ítélni a svéd, a cseh, vagy az osztrák beavatkozást is a szlovén belügyekben, ugyanis ezeknek az országoknak a vállalatai is médiatulajdonnal bírnak az országban.

„Azt javaslom Dobrev Klárának és a többi magyar baloldali ellenzéki képviselőnek, ha már úgyis lépten-nyomon aláírásgyűjtéseket kezdeményeznek és hergelnek, akkor most kezdeményezzenek egy olyan eljárást, hogy az Európai Parlament ítélje el Németországot és az Egyesült Államokat azért, mert a magyar belügyekbe avatkoznak be. Hiszen van Magyarországon német, illetve amerikai médiabefektetés, médiatulajdon is” – fogalmazott.

Látszik a dolog abszurditása, de követve azt a logikát, amelynek mentén, hazugságok alapján a baloldal ismért megpróbálta besározni és támadni Magyarországot, akkor ezt kell tenniük – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Korábban írtuk

Az Európai Parlament azért tűzte plenáris ülésnek napirendjére a vitát, mert egy szlovén internetes portál állításai szerint Magyarországi médiabefolyást szerzett Szlovéniában azért, hogy politikai nyomást gyakorolhasson Észak-Macedóniára.