Novák Katalin és Varga Judit lemondását követően jelent meg a Klubrádió oldalán Arató Andrásnak az a véleménycikke, ami hatalmas felháborodást keltett. Az írás először „Kurvák cseréje” címmel jelent meg.

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, eddig sem a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, sem a Klubrádió nem reagált a Magyar Nemzet által feltett kérdésekre, ahogy az ellenzéki politikusok sem. Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció árnyék-kormányszóvivője például csak annyit válaszolt,

„A Magyar Nemzetnek nem szeretnék válaszolni.”

Arató Gergely, a DK kormányprogramért felelős árnyékminisztere viszont azt mondta, elutasítja, ha valaki nőkről lealacsonyító módon beszél, azt is hozzátette, hogy ez a saját véleménye, és nem a pártjáé, hiszen mint fogalmazott, nem alakítanak ki újságcikkekről álláspontot.

Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke nem volt hajlandó a témában egyenes választ adni, így nem ítélte el a cikket és annak tartalmát, szokásához híven azt hajtogatta csupán, hogy fel kell oszlatni az Országgyűlést. Érdemi választ szintén nem volt hajlandó adni a Magyar Nemzetnek a Párbeszéd- frakcióban ülő Jámbor András sem.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese már korábban is elítélően nyilatkozott a cikkről, most a Magyar Nemzetnek azt mondta, az, ahogyan az elmúlt hetekben a baloldal viselkedik, nagyon visszatetsző és minősíthetetlen, hiszen csak a saját pecsenyéjüket sütögetik. Az LMP álláspontját pedig Kanász-Nagy Máté ismertette, szerintük bárkiről így beszélni visszataszító.

„Hol vannak ilyenkor a Donáth Annák, Dobrev Klárák, Vadai Ágnesek és Kunhalmi Ágnesek?”

– ezt a kérdést tette fel Illés Boglárka. A Fidesz országgyűlési képviselője felszólította a baloldali női politikusokat és közszereplőket, hogy mondjanak véleményt az ügyről. A politikus szerint megengedhetetlen, hogy a XXI. században, Magyarországon nőkről így beszéljenek.

Törölte a Klubrádió a botrányos publicisztikát

Kedden napközben eltűnt a Klubrádió weboldaláról a publicisztika, amelyet Arató András jegyzett, és eredetileg a „Kurvák cseréje” címet viselte. Arató András azóta egy új közleményt publikált a Klubrádión, amelyben bocsánatot kér azoktól, akiket megbántott – ismerteti a Mandiner.

„Lehetőleg kerülni kell a félreérthetőségükkel indulatokat kavaró szavakat, még akkor is, ha mindig fennáll a valós veszély, hogy a leírt mondatokat szándékosan félremagyarázzák” – írta Arató András, a publicisztikát pedig visszavonta.

„Az írás eredeti címének még a publikálása előtti megváltoztatását éppen a félreértések elkerülése érdekében találtam szükségesnek. Sajnos azonban egy technikai hiba következtében – percekre – nem az érvényes szöveg jelent meg” – tette hozzá. Ezt nyilatkozta egyébként a 444-nek is.

A Magyar Nemzet beszámolóját ITT olvashatják.

A Mandiner cikkét ITT érhetik el.

Korábban írtuk