Csak a kormányváltás után válasszunk új köztársasági elnököt!

Molnár Gyula újra benyújtja azt az alaptörvénymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy az államfő személyéről a kormányváltás után döntsünk!Kövesd élőben, és oszd meg az online sajtótájékoztatót!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Thursday, August 5, 2021
Hirdetés

Az ellenzéki politikus, parlamenti képviselő szerdai, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az indítvány néhány héttel meghosszabbítaná a jelenlegi államfő 2022. május 10-én lejáró hivatali idejét. Hozzátette, ez csak technikai megoldás annak érdekében, hogy a következő parlament dönthessen Áder János utódjáról.

Molnár Gyula hangsúlyozta, a csütörtöki hírek szerint a kormánypártok várhatóan Trócsányi László fideszes európai parlamenti képviselőt, volt igazságügyi minisztert jelölik köztársasági elnöknek, de korábban Kövér László házelnök neve is felmerült. A politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök pár héttel azelőtt, hogy a magyarok a választáson „ítéletet mondanak róla és rendszeréről”, öt évre akarja „bebetonozni” egy pártkatonáját a legmagasabb közjogi pozícióba.

„Az Orbán-rendszernek semmi köze nem lehet ahhoz, hogy ki lesz a köztársasági elnök az Orbán-rendszer bukása után” – foglalta össze véleményét.

Korábban írtuk