Mint ismert, múlt héten az Index írta meg, hogy a fővárost vezető baloldal eladná a Városháza kiemelkedően értékes ingatlanát. Karácsony Gergely ezt eddig cáfolni igyekezett.

Hirdetés

– Mosolyogva nézem, ahogy a főpolgármester próbál elszaladni az őt elütni készülő villamos elől. Ezúttal a főpolgármester két állítását cáfolom meg – hangzik el a videó elején. – Egyfelől: a főváros el akarja adni a Városházát. Erre bizonyíték van. Másfelől arra is hozok bizonyítékot, hogy a beígért parkfejlesztést nem gondolják olyan komolyan, mint ahogy mutatják – teszi hozzá Anonymous, a Városháza parkra utalva.

Karácsony Gergely hétfőn jelentette be: tervpályázatot ír ki a Fővárosi Önkormányzat az V. kerületi Városháza park megújítására, a beérkező pályaműveket jövő tavasszal bírálják el…

Ezután Anonymous videóján egy hangfelvétel következik, amelyen több férfi beszélgetése hallható a Városháza épületéről és az előtte lévő területről.

– Ez a 4,7 hektár, amiből 3,9 hektárt eladnánk – mondja az egyik férfi, aki később Barts Balázsként mutatkozik be. Barts J. Balázsnak hívják a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatóját… A férfi azt mondja, „a Gyulát és a Zsoltot” ismeri a jelenlévők közül, egy negyedik résztvevővel kapcsolatban semmi más nem hangzik el, csak annyi, hogy nem politikus. (Zsolt és Gyula a korábbi beszélgetések alapján lehet éppen Berki Zsolt és Gansperger Gyula is…)

– Van itt három kibaszott dátum. 22-ben parlamenti választás, 23-ban 150 éves lesz Budapest és 24-ben meg önkormányzati választás – folytatja a férfi. – Hát ki az a barom, aki megcsinálja a homlokzatot itt, aztán mélygarázst épít, aztán parkot csinál, aztán elkezd építeni?

Kis idő múlva egy újabb szereplő szólal meg.

– Most azért csinálunk egy közparkot, hogy egy év múlva szétromboljuk? Túl sok értelme tényleg nincs.

– Nem. Azért csinálunk egy közparkot, mert megígértük, hogy csinálunk egy közparkot – válaszolja a Barts Balázsként bemutatkozó férfi.

– Nem a saját pénzükből csinálják – teszi hozzá valaki.

– Én azt is értem. De most csinálok egy parkot, hogy egy év múlva irgalmatlan módon széjjelvágjam. Tehát hogy baszki… – mondja erre az akadékoskodó hang.

Erre ismét Bartsot (?) halljuk, aki arról beszél, a szerzői jogra hivatkozva, a közbeszerzést megkerülve hogyan lehet felgyorsítani a terveztetést, majd úgy megvalósítani, hogy mire a parképítés megkezdődik, alatta legyen 250 parkoló és „a két elképzelt szárny helyére ne kerüljön fa és semmi. Tehát mint későbbi terület álljon rendelkezésre.”

– Akkor utána itt, ezen a sarkon meg lehet építeni az új Városházát, tudod organizálni a többi területről, persze a parkot szétcseszed, az egy másik kérdés. Azért van ez 24-ben egy ilyen mondás, hogy akkor kiderül, van-e kellő bátorság vagy sem.

Ha a felvétel valódi, az számos további kérdést vett fel…

Korábban írtuk