Fotó: MTI/Illyés Tibor

Jorge Buxadé, az Európai Konzervatívok és Reformisták társelnöke, a spanyol VOX alelnöke és EP-képviselője azt mondta, bátor, merész és rettenthetetlen politikai programra van szükség.

Hirdetés

Kiemelte, hogy meg kell őrizni saját identitásunkat, amelyre a kereszténység épül, szintén óvni kell a nemzeti szuverenitást, továbbá ki kell állni a törvényes rend védelmében. Utóbbi kapcsán megjegyezte, hogy az abortuszhoz való jog szembe megy az élet védelmével, illetve nem létezik jog a nemváltáshoz, „mert éppen a nemet kell megvédeni”.

A spanyol politikus kiállt az élet védelme, a gyengék, a szegények, a gyerekek, az idősek, a fogyatékossággal élők védelme mellett is. Hozzátette, „nem megengedhető ugyanakkor az, hogy kormányaink kiszolgáltassák társadalmainkat az illegális bevándorlók tömeges és válogatás nélküli beözönlésének”.

„Meg kell védeni demokratikus elveinket. A konzervatív mozgalmaknak Európa-szerte a valódi részvételi demokrácia formáit kell követelniük. Meg kell őrizni a hagyományokat, és elkerülni a rosszakarókkal való kompromisszumra hívó kísértést” – jelentette ki Jorge Buxadé.

Korábban írtuk

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Jerzy Kwasniewski, a lengyel Ordo Iuris elnöke szerint eljött az idő, hogy a mainstream program ellenében a konzervatív nézeteket világszerte elterjesszék, és az olyan mondatokat, hogy „Istenben bízunk”, újra bevezessék a vallási és nemzeti érvekbe és a globális politikai gondolkodásba.

„A vallás és a nemzeti identitás az egyetlen szérum a woke vírus ellen” – mondta.

Úgy fogalmazott, Istenben bízni politikai program, ami a józan észen és a közös jó érdekében tett felelős gondoskodáson alapul.

Közölte: „Magyarország és Lengyelország példaként szolgálhat arra, hogy Istenben bízni az egyetlen módja a kulturális örökségünk megőrzésének”.

„A woke jogi forradalma természetes és értékes szabadságjogokat próbál lerombolni, melyekért őseink világszerte harcoltak. A liberális államok és a nemzetközi szervezetek elfogadják, hogy a szekularizmus az egyetlen platformja a nemzetek és kultúrák együttműködésének, ami téves megközelítés” – mondta Jerzy Kwasniewski.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Bob McEwen volt amerikai kongresszusi képviselő arról beszélt, hogy Isten nélkül nem tudjuk megvédeni az emberek életét.

„Amikor az ember istenközpontú, akkor tiszteli a környezetet, a családot és az életet, ha személyközpontú, akkor a környezetéért képes feláldozni az életét és a családját is” – hangoztatta.

Az ohiói politikus szerint a gazdasági szabadságot a szocializmus gyilkolja meg. „A szocializmus nem tud javakat létrehozni, csak újraosztja azokat a politikailag erősek felé. Minél nagyobb a szocializmus, annál nagyobb a szegénység” – közölte Bob McEwen.