Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Latorcai János (KDNP) a magyar-lengyel barátság napjáról, március 23-ról emlékezett meg. Szerinte a magyar és lengyel népet nemcsak közös múltjuk, hanem a jövő és a jelen legfontosabb kihívásai is összekötik.

Közölte, ahogy a koronavírus-járvány, úgy ennek a kornak „bomlasztó irányzatai” is megjelentek és egyre inkább teret nyertek Budapest és Varsó utcáin. Ezek a társadalmi együttélés alapvető formáit is felforgatni igyekvő eszmék már a templomokat is elérték – utalt a magyarországi és lengyelországi templomrongálásokra. Hozzátette: a történtek rávilágítanak arra, hogy a szabadság, a nemzeti szuverenitás és a keresztény értékek megvédése is elsődleges kötelezettséggé vált.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, a magyar és a lengyel nép történelme számtalan ponton kapcsolódott össze az elmúlt ezer év során és a két nép mindig számíthatott egymásra.

Hozzátette: az elmúlt évszázadok bizonyították, hogy semmiféle járvány, „templomgyalázó csőcselék”, „liberálfasiszta eszmék követői” sem tudják a magyarok és a lengyelek szabadságszeretét, nemzetben vetett hitét, keresztény gyökereit megingatni.

Korábban írtuk