A tárca a Facebookon megjelentetett tájékoztatásában hangsúlyozta: az mfor.hu valótlanul állította, hogy a kormány a járvány ideje alatt összesen 60,7 milliárd forintot csoportosított át egészségügyre.

Hirdetés

A járvány elleni védekezési alapból teljesített 1027 milliárd forint kiadás biztosította az egészségügyi célú eszközbeszerzések, az infrastrukturális fejlesztések, például a kiskunhalasi járványkórház felállítása mellett az egészségügyi dolgozók egyszeri, 500 ezer forintos juttatását is. Egyedül ez utóbbi, az orvosok, ápolók munkáját elismerő tétel 100 milliárd forintot meghaladó kiadást jelentett – emelte ki a PM.

Gazdaságfejlesztési forrásokból a hazai egészségipar támogatása, az ellátásbiztonság növelése érdekében tavaly 100 milliárd forintot különített el a kormány; ez a forrás nemcsak az egészségügy biztonságát, hanem a munkahelyek megőrzését, új munkahelyek teremtését is támogatta – jelezte a minisztérium.

Ezzel tavaly az egészségügyi kiadások összértéke megközelítette a 3000 milliárd forintot – hívta fel a figyelmet a tárca.

Korábban írtuk

Az erre az évre elkülönített egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alap szintén 3 ezer milliárd forintos forrást jelent, amely felülről nyitott, tehát szükség esetén túlléphető – tették hozzá.

A kormány a járvány elleni egészségügyi védekezés költségeit ahogyan eddig, úgy a jövőben is maradéktalanul biztosítja – szögezte le bejegyzésében a PM.

„Az álhírek hátráltatják a járvány elleni védekezést, ezért továbbra is kérjük a sajtó képviselőit, hogy ne terjesszenek megtévesztő információkat” – írta közösségi oldalán a Pénzügyminisztérium.