Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (szerk.)
Hirdetés

A miniszterelnök évértékelő beszédében megerősítette nemzeti oldal erkölcsi-morális testtartását valamint azt, hogy Magyarországon a gyermek szent és sérthetetlen, a pedofilokkal szemben pedig nincs kegyelem, ezért a kormány új, az eddigi szabályrendszert kiegészítő, szigorúbb gyermekvédelmi törvénycsomagot dolgoz ki – emelték ki.

Orbán Viktor az utóbbi évekhez hasonlóan a középtávú nemzetpolitikai terveket ismertette. A kabinet célja az, hogy Magyarország visszatérjen arra az útra, amit a koronavírus-válság, majd az orosz-ukrán háború miatt el kellett hagynia: magas gazdasági növekedés, alacsony infláció, észszerű zöldpolitika és a globális átrendeződésből történő profitálásra törekvés. A legnagyobb versenyelőny ebben a helyzetben a politikai stabilitás, mert gyors alkalmazkodást és szuverén döntéshozatalt tesz lehetővé – olvasható az elemzésben.

A miniszterelnök a nemzetstratégiai célok közül Magyarország energiafüggetlenségét, a magyar életszínvonal erősítését és az európai versenyképesség helyreállítását emelte ki. Az évértékelő egyben a nemzeti függetlenséget értéknek tekintő európai jobboldal programadó eseménye is volt. Valódi jobboldali alternatívát kínált a kormányfő, ami a békepárti álláspont fenntartását, az illegális bevándorlás megfékezését, a szankciós politika elhagyását, az Unió bővítéspolitikájának racionalizálását és a közös hitelfelvételek elutasítását is magában foglalja – értékelt az Alapjogokért Központ.

Korábban írtuk