Fotó: T. Szántó György/Demokrata
Hirdetés

A Szánthó Miklós vezette delegáció – amelynek tagja volt Kovács István, a központ stratégiai igazgatója és Farkas Vajk vezető elemző is – kétnapos munkalátogatást tett Spanyolországban – írták.

Sevillában a Spanyol Néppárt kongresszusának margóján megbeszélést folytattak José María Aznar volt spanyol miniszterelnökkel, a FAES Alapítvány vezetőjével, Madridban pedig Santiago Abascallal, a VOX elnökével, valamint a párt agytrösztjének számító alapítvány vezetőjével találkoztak. Az Alapjogokért Központ munkatársait a polgári értékeket hirdető Fundación Civismo, valamint a több spanyolországi egyetemet fenntartó katolikus ACdP képviselői is fogadták.

A megbeszéléseken a magyar delegáció tagjai tájékoztatták spanyol partnereiket a magyar politikai helyzetről, a Magyarországot érő aktuális támadások hátteréről, valamint a konzervatív reneszánsz érdekében áttekintették az együttműködési lehetőségeket.

Tájékoztatásuk szerint a spanyol partnerek elismeréssel szóltak a magyar jobboldal családpolitikában elért eredményeiről, valamint a valódi európai értékek védelme érdekében vívott harcáról, amelyet többen példaértékűnek neveztek. Emellett partnereik aggodalmukat is kifejezték a baloldal által Spanyolországban és Európában okozott közállapotok miatt – tették hozzá.

Korábban írtuk

Azt is közölték: a spanyolok nagy érdeklődéssel várják a jobboldali erők jövő márciusi budapesti nemzetközi seregszemléjét, az Európában először megrendezendő CPAC-et, amelynek az Alapjogokért Központ a főszervezője.