Míg Magyarországon az üzemanyagárstopnak köszönhetően a benzin és a gázolaj literenkénti ára nem lehet magasabb 480 forintnál, több nyugat-európai EU-s országban ez a benzin estében akár 733, illetve a gázolaj esetében akár a 727 forintnak megfelelő literenkénti árat is elérheti – írja a hirado.hu. A portál emlékeztet, hazánkban a benzin és a gázolaj árát május 15-ig árstop védi, vagyis eddig biztosan nem lehet drágább a 95-ös benzin és a gázolaj ára 480 forintnál.

Hirdetés
Fotó: hirado.hu

Több mint a másfélszeresét kell fizetniük például a svédeknek vagy a hollandoknak a magyar üzemanyagáraknak, ugyanis a benzint Hollandiában, a gázolajat pedig Svédországban árulják a legdrágábban az Európai Unióban.

A holtankoljak.hu adataira hivatkozva a közmédia hírportálja azt írja, a hazánkban vásárolható 95-ös benzin literenkénti legalacsonyabb ára hétfőn 469,9 forint, míg a gázolaj literenkénti legalacsonyabb ára 474 forint volt.

Orbán Viktor miniszterelnök február 12-én tartott évértékelő beszédében jelentette be, hogy a kormány meghosszabbítja a november 15-én bevezetett üzemanyagárstopot, így az még három hónapig, vagyis május 15-ig biztosan érvényben lesz.

A hirado.hu cikke IDE KATTINTVA érhető el.

Korábban írtuk