Fotó: MTI/Mészáros Csoport
Hirdetés

A cégcsoporthoz tartozó élelmiszeripari vállalatok, a Talentis Agro Zrt. és a Gallicoop Zrt. termékeiből összeállított segélycsomagot a természeti katasztrófa által leginkább sújtott Petrinja városába szállították.

A Mészáros Csoport humanitárius akciója keretében a térségbe szállított élelmiszeradomány részben tartós élelmiszert (lisztet és mézet), részben pedig tojást, tejterméket és feldolgozott húst tartalmaz. A szállítmányt a horvát állam által üzemeltetett Petrinja városának közkonyhájára szállították a cégcsoport kamionjai, ahol a földrengésben otthontalanná vált károsultak étkeztetését biztosítják.

„Mint ismert, a Mészáros Csoport a rendszerváltás utáni legnagyobb magyarországi magán élelmiszeradományt ajánlotta fel a rászorulóknak tavaly decemberben: a Magyar Vöröskereszt segítségével 70 tonnányi élelmiszer-adományt juttatott el karácsonyig 50 millió forint értékben a hazai nélkülöző családoknak és egyedülálló, idős embereknek. Habár a cégcsoport karitatív tevékenysége elsősorban hazánkra fókuszál, a magyar nagyvállalatok közül elsőként szállított élelmiszeradományt a horvátországi károsultaknak” – közölte Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója.

December végén 5,2-es, illetve 6,3 erősségű földrengés rázta meg Közép-Horvátországot, amelyet számos utórengés követett. A természeti katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje volt, súlyos károkat okozott a 116 ezres lakosságú megye négy városában: Sziszeken, Petrinjában, Glinan és Hrvatska Kostajnicaban, valamint több járásban. A károk ötvenezer lakost érintettek. A rengés sújtotta térségben több száz lakó- és gazdasági épület, iskola és csaknem minden templom megsérült, öt teljesen összeomlott. A horvát kormány természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Sziszek-Monoszló megyét, valamint Zágráb és Károlyváros megye egyes részeit.

Korábban írtuk