Kedd kora reggel nagy erőkkel vonult ki a szerb hatóság Horgoson. Ezúttal a szelevényi erdőhöz érkeztek a rendőrautók és több üres busz is. Razziát tartottak a környéken, illegális bevándorlókat kerestek.Valamivel tíz óra után négy busz indult el rendőri kísérettel, mindegyiken migránsok ültek. Összesen 120 migránst fogtak el, de néhányuknak sikerült elmenekülni – írja a Híradó.hu. A szerb belügyminiszter is a helyszínen volt. Aleksandar Vulin hangsúlyozta, Szerbia nem lehet a migránsok parkolóhelye, és akik megszegik az ország törvényeit, az igazságszolgáltatás előtt felelnek tetteikért.

Hirdetés

Szerbia nem engedélyezi, hogy a mi életünk bármilyen módon megváltozzon, és veszélybe kerüljön a migránsok érkezése vagy bárki más miatt. Szerbia gondoskodik arról, hogy csak a szerb államnak lehet monopóliuma a fizikai erő alkalmazására. Mi megőrizzük életmódunkat, tiszteletben tartjuk minden ember méltóságát, de ebben az országban tiszteletben kell tartani a törvényt, és nem lehetnek felfegyverezett egyének– fogalmazott.

A belügyminiszter hozzátette: a jövőben is ellenőrizni fogják a határ menti településeket, hogy megakadályozzák az illegális határátlépést. A helyiek azonban nem elégedettek. Egy, az M1 stábjának nyilatkozó férfi azt mondta: a migránsok rendszeresen betörnek a tanyájára, leszedik a termést, elviszik az állatokat, dehiába jelzi a rendőrségnek, nem történik semmi, és ezekkel az akciókkal is csak ideig-óráig van nyugalom.

Korábban írtuk