Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

– Az amerikai nagykövet bejelentésének tényleges jelentősége minimális. Azt láthatjuk, hogy folytatódik a nyomásgyakorlás az Egyesült Államok részéről Magyarország irányába – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Mráz Ágoston Sámuel David Pressman amerikai nagykövet szerdai bejelentésével kapcsolatban.

Mint ismert, az USA magyarországi nagykövete a mai sajtótájékoztatóján kijelentette: több mint ötven intézményre és személyre vet ki szankciókat Washington. Az intézmények között szerepel a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) és annak három fő tisztviselője, közöttük Laszlóczki Imre, aki korábban Kazahsztánban és Azerbajdzsánban volt magyar nagykövet. Szintén szerepel a szankciós listán az orosz állampolgárságú Georgij Nugzarovics Potapov, az IBB kormányzótanácsának elnökhelyettese.

A Nézőpont Intézet vezetője a lapnak elmondta: van egy stratégiai véleménykülönbség az USA és Magyarország kormánya között, hiszen az USA mostani vezetése háborúpárti, ezzel szemben a magyar kormány békepárti.

Az elemző szerint a mostani bejelentés a minap elindított,  az amerikai nagykövetség által támogatott plakátkampány folytatása. 

Korábban írtuk

Mráz Ágoston Sámuel úgy véli, a jövőben is bevethetnek hasonló eszközöket az amerikaiak, amelyekkel „céljuk nem más, mint a magyar kormány békepárti, háborúellenes álláspontjának megváltoztatása”.

Az elemző szerint Gyöngyösi Márton meghívásával a széderesti vacsorára az Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége asszisztál ahhoz a politikai manőverezéshez, amelyet a Jobbik folytat.

Erősen felmerül a gyanú, hogy ezzel egy új, Orbán-kormány-ellenes baloldali pártot építenek bizonyos körök, s ehhez úgy tűnik asszisztál az Egyesült Államok nagykövetsége is – nyilatkozta az elemző a Magyar Nemzetnek.

A teljes cikk ITT olvasható.