Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Horváth Csaba zuglói elődjével és szövetségesével, Karácsony Gergellyel
Hirdetés

Fuzik Zsolt, a SIS Parking Kft. egyik vezetője vállalta a hazugságvizsgálatot – értesült a Magyar Nemzet, hozzátéve, hogy úgy tudják: a költségvetési csalással gyanúsított férfi a poligráf szerint igazat mondott, amikor a nyomozók előtt a zuglói parkolási biznisz körüli vesztegetésekről vallott.

Amint arról csütörtökön beszámoltunk, a Magyar Nemzet megszerezte Fuzik Zsolt terjedelmes vallomásának egyes részleteit. Ezekből az derül ki, hogy Fuzik állítása szerint személyesen adta át a vesztegetési pénzeket Horváth Csabának, Zugló szocialista polgármesterének és társának.

– Biztos vagyok benne, hogy a pénzek átadásában senki más nem vett részt rajtam kívül – fogalmazott a férfi, aki elmondta azt is, hogy a vesztegetési pénzt a SIS Parking Kft. hamis számlák beállításával gazdálkodta ki. Beszámolt arról is, hogy ez a folyamat 2019 őszén ért véget. – Eddig az időpontig […] Horváth Csabának három-négy alkalommal adtam át összesen körülbelül 10-12 millió forintot. Horváth Csaba autóval a Kálvin tér közelében, a Múzeum utcában levő Café Company kávéházhoz jött, ott adtam át neki a pénzt. Azt is mondta, hogy ha főpolgármester lesz, akkor azt külön is viszonozni fogja, hogy azon felül is adtam neki pénzt, ami az alapmegállapodás volt – jelentette ki Fuzik Zsolt a Magyar Nemzet pénteki cikke szerint.

A lap úgy tudja, az ügyben más szocialista politikus is érintett.

Horváth Csaba igyekszik politikai ügynek beállítani az ügyet.

„A rám felrótt korrupciós cselekményt nem követtem el, a lelkiismeretem tiszta” – írta közleményében, majd úgy fogalmazott, „tudjuk, mire számíthatunk ettől a rezsimtől.”

Ennél azonban komolyabb ügyről van szó. Mint ismert, a KNYF korábbi közleményében azt írta, a Központi Nyomozó Főügyészség befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálja.

Korábban írtuk

A nyomozó főügyészség – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével – több helyszínen, köztük a zuglói önkormányzat épületében, kutatásokat és lefoglalásokat végzett, majd gyanúsítottként hallgatta ki a zuglói polgármestert és egy volt helyi politikust.

„A megalapozott gyanú lényege szerint 2016-ban a jelenlegi polgármester – aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt – a társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt. Mindezen túlmenően, 2017 szeptemberében egy helyi politikus azzal kereste meg ugyanezen céget, hogy havi 3 millió forintért cserébe nem fogja a befolyását a cég ellenében érvényesíteni az ügyben. A gyanúsított ennek kapcsán legalább három alkalommal vett át alkalmanként 3 millió forint készpénzt” – írták.

A Magyar Nemzet cikke, a botrány további részleteivel, ITT olvasható.