Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)
Hirdetés

A Városháza-üggyel kapcsolatos eddigi fejlemények miatt a Mandiner még a múlt héten megkereste a korrupció kutatására szakosodott Transparency International Magyarországot. A Főváros és az NGO korábban már működött együtt, például a Lánchíd felújításának tenderében, amelyben nem találtak semmilyen kivetnivalót. Miután múlt héten nem érkezett reakció megkeresésükre, ezen a héten már telefonon keresték a szervezet kommunikációs menedzserét, aki végül arról tájékoztatta a Mandinert, hogy az általuk hivatkozott „Városháza-ügy” részleteivel nem foglalkoztak, e kérdéskör jelenleg a szervezetüknél „nincs napirenden”.

Azt lap munkatársai szerették volna megtudni, mit gondolnak az ügy korrupciógyanús szálairól; a „jutalékos rendszerben” elől „frontoló” Berki Zsolt ingatlanközvetítői szerepéről; tervbe vették-e, hogy a már eladott fővárosi ingatlanok, telkek nyomán vizsgálódást indítanak; tervezik-e az ügyben felálló fővárosi vizsgálóbizottság vagy a nyomozóhatóságok munkáját segíteni.

Úgy tűnik, szerintük nincs mit keresgélni Karácsonyék háza táján, ahogy a főpolgármester előválasztási kampányköltségvetése kapcsán sem volt.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Mandiner honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk