Hallgatásba burkolózott valamennyi baloldali párt, így az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, a Párbeszéd és a Jobbik, amikor azt kérdeztük tőlük: egyetértenek-e közös miniszterelnök-jelöltjük rezsicsökkentés-ellenes kijelentéseivel. Hallgatásuk árulkodó, ez alapján joggal feltételezhető: ők maguk sem értenek egyet azzal, hogy Márki-Zay Péter többek között populistának, „néphülyítésnek” nevezte a kormány Brüsszellel szemben kiharcolt, háztartások százezreit segítő intézkedését, amelynek eredményeképpen évente 300–400 ezer forinttal kell kevesebbet fizetnie egy átlagos magyar családnak az energiáért.

Hirdetés

 – Nekem abszolút kivágta a biztosítékot, ingyen energiát akarunk adni valakinek. Onnantól kezdve nem lesz ösztönzés arra, hogy valaki energiatakarékos legyen (…) olyan nincs, hogy nem a fogyasztó fizet, meg hogy nem az ember fizeti meg. Ez populizmus – jelentette ki a napokban a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje egy, a Greenpeace Magyarország Facebook-oldalán található videóban. – Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni – közölte. 

Miközben a rezsicsökkentést ellenzi, Hódmezővásárhely polgármestere hibrid autók vásárlását javasolja, ezek azonban a legtöbb ember számára megfizethetetlenek.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Korábban írtuk