A vita egyik fő témája a fehérellenes rasszizmus volt. Panot szerint az csak a szélsőjobboldal kitalációja. A baloldali képviselő álláspontját az határozhatja meg, hogy a Jean-Luc Mélenchon egy muzulmán köröket támogató politikát folytat jelenleg – ismerteti a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A rendkívül feszült vitát a francia BMFTV szervezte, a vita alapját a többnyire arab származású fiatalokból álló banda „fehér vadászat” nevű kezdeményezése adta, aminek következtében a francia Crepol faluban meggyilkolták a tizenhat éves Thomas Perottot.

Maréchal ragaszkodott hozzá, hogy ez a tett – ahol a csoport hangoztatta is, hogy fehéreket jöttek ölni – bizony fehérek elleni rasszizmusnak felel meg.

– Van a lakosságnak egy olyan része, amely nem akar Franciaországnak szívességet tenni, amely gyűlöli Franciaországot, a történelmét, az identitását, sőt a franciákat is azért, amilyenek. Egyfajta fehérellenes rasszizmusnak hódolnak

– fogalmazott a feltörekvő jobboldali politikus.

Radikális baloldali vitapartnere azt kérdezte:

„Ön szerint létezik olyan, hogy fehérellenes rasszizmus?”

Érthető módon nem volt nehéz dolga a Visszahódítás alelnökének, amikor a franciaországi fehérek elleni erőszak valóságát kellett felfedje.

„Reménytelen, amikor egy embert kilencszer megszúrnak, azt kiabálva, hogy piszkos fehér, és Mathilde Panot számára ez nem fehérellenes rasszizmus!”

 – fogalmazott.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk