Soros György és fia, Alexander
Hirdetés

Alex Soros 2021. június 29-én a Twitteren maga is megosztotta családi alapítványuk, az Open Society bejegyzését, melyben a gyermekvédelmi törvényt kritizálta a szervezet. Az írásban annak lehetőségeit vázolták, hogy az Európai Unió mit tehet hazánk ellen ebben az ügyben.

Alex Soros később, 2021. december 3-án ugyancsak a Twitteren megosztott egy Independent-cikket, mely a Population Matters nevű szervezet egyik, „Welcome to Gilead” megnevezésű projektjéről szólt. Ez a megnevezés utalás A szolgálólány meséje című sorozatban bemutatott disztópikus Gileád Köztársaságra.

A projekt azzal foglalkozott, hogy a gyermekvállalást ösztönző kormányzati politikák mennyiben befolyásolják (negatívan) a reproduktív jogokat.

Alex Soros a hivatkozott cikkből azt emelte ki, hogy bizonyos rezsimek a nők testét nacionalista, gazdasági és patriarchális érdekek szolgálatába állítják.

Korábban írtuk

Ez a kijelentés tulajdonképpen hazánkra is utal, hiszen a projekt során külön fejezetet szenteltek Magyarországnak. Ebben többek között úgy támadták hazánkat, hogy antiszemita uszítás folyt Soros György személye ellen azzal, hogy a zsidó származású amerikai milliárdost a bevándorlás támogatásával vádolták.

Ezen túlmenően a lengyel családpolitikát is hosszasan kritizálták. A szervezetet egyébként eredetileg Optimum Population Trust néven alapították, és több védnöke is nyíltan állást foglalt az oldalon a többgyermekes családmodell ellen.

Ráadásul Alex Soros az elmúlt években több olyan vezető európai politikussal is tárgyalt, akik később nyíltan kritizálták a gyermekvédelmi törvényt és a gyermekvédelmi népszavazást. 2020-ban például egy Instagram-sztori tanulsága szerint egymással szemben ültek Mark Rutte holland kormányfővel egy müncheni biztonságpolitikai konferencián, illetve később közös szelfit is készítettek, melyet Alex Soros a Twitteren osztott meg.

Bő egy évvel később Mark Rutte a gyermekvédelmi törvényt érintően tette azt a nyilatkozatát, mely szerint a törvény nemcsak ellentétes az uniós értékekkel, de Magyarországnak vissza kell vonnia ezt a törvényt, és le kell térdelnie. Rutte ezt követően azt is hozzátette: szerinte Magyarországnak nincs keresnivalója az Európai Unióban.

Sokatmondó tény, hogy Vera Jourová uniós biztos 2014 és 2019 között közel húsz alkalommal találkozott Soros-szervezetek különféle képviselőivel, 2017-ben pedig a Twitterre is felkerült egy fotó, ahol Jourová Soros Györggyel és Alex Sorossal látható.

Később aztán a cseh uniós biztos is élesen bírálta a magyarországi gyermekvédelmi törvényt, például 2021 júliusában az Európai Parlament plenáris ülésének az Európai Tanács 2021. június 24–25-i tanácskozásáról szóló vitáján.

De Alex Soros Pedro Sánchezzel, Spanyolország szocialista miniszterelnökével is jó kapcsolatot ápol, akinek országában 2021-ben hatályba lépett a magyar gyermekvédelmi törvény ellentéte. Mint ismeretes, Spanyolországban 2021. július elején bevezették az úgynevezett transztörvényt. A törvény lehetővé tette, hogy mindenki maga választhassa meg a nemét.

Így az is lehetségessé vált, hogy a személyi igazolványokban ne csak a nevet, de a nemet is át lehessen íratni bemondás szerint, ahhoz még orvosi igazolásra sincs szükség.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.