B. Zsolt múlt hét szerdán engedély nélkül tartott szexuális felvilágosító órát alsós diákoknak az óbudai Krúdy Gyula Általános Iskolában, melynek keretében kizárólag az egyneműek szexuális életéről mesélt a kisdiákoknak.

Hirdetés

Nem sokkal később a szülők megtudták, hogy mi történt az etikaórán, amit jeleztek az iskola vezetésének – mesélte a Pesti Srácoknak az egyik, neve elhallgatását kérő szülő, akinek a gyereke a Krúdy diákja. Az eset miatt az aggódó szülők több kérdést is feltettek írásban az igazgatónak, amiben a többi között arról érdeklődtek:

  • Maradt-e bármikor valamelyik alsós tanulójával egy helyiségben négyszemközt B. Zsolt?
  • Igaz-e, hogy az iskolából több gyerekkel szexuális kapcsolatot létesített B. Zsolt, akár virtuálisan?
  • Történt-e rendőrségi feljelentés?
  • Igaz-e, hogy az iskola tanulóit is megkörnyékezte, illetve valamilyen vetkőzős csoportba hívta meg őket?
  • Kérünk azonnali tájékoztatást, hogy amennyiben nem lesz betegszabadságon B. Zsolt, van-e az iskolának cselekvési terve, szándékoznak-e, illetve jogilag tudnak-e olyan lépést tenni, hogy ne mehessen be az iskolába (pl. alsósoknak etikaórát tartani)?

A szülők az iskolától erre a levélre választ nem kaptak, csak egy üzenetet arról, hogy B. Zsolttal szemben vizsgálat van folyamatban, annak lezártáig nem fog munkát végezni az intézményben. A portál szerint a szülőket viszont annyira felzaklatta az ügy, hogy élőlánccal akadályozták volna meg B. Zsoltot abban, hogy bemenjen az iskolába, ha az intézmény nem lép. Az ügy azonban hónapokkal korábban kezdődött ugyanis a Pesti Srácoknak nyilatkozó szülő szerint a felsős diákok szülei már jelezték, hogy gond van a tanárral, mert több diák is követi őt az online térben, ahol a többi között öngyilkosságra buzdító videót tett közzé, és nyíltan propagálja a másságot is.

Áttették az alsó tagozatosok közé

Az iskola lépése pedig erre az volt, hogy a felső tagozatosoktól áttette B. Zsoltot az alsó tagozatosok közé – állítja a neve elhallgatását kérő anyuka.

Egy másik, szintén a neve elhallgatását kérő szülő a Pesti Srácoknak elmondta: a saját gyermekétől tudta meg, hogy számos diák követi B. Zsolt videóit. Ezekben a diákoknak a tanár részletesen elmagyarázta, hogy hogyan tudják ezeket megnézni, annak ellenére, hogy még nem nagykorúak. Kiderült az is, hogy több olyan diák követi B. Zsoltot, akik érzelmileg labilisak, majd egy kifejezetten öngyilkosságra buzdító videó is felkerült a tanár oldalára.

Az iskola arra kérte B. Zsoltot, hogy a krúdys diákokat tiltsa ki ezekről az oldalakról, de erre sem volt hajlandó, arra hivatkozva, hogy a szülők dolga, hogy mit csinál a gyerek. Ezt követően még hónapokig zavartalanul tanított az iskolában a pedagógussegéd, amíg az alsósok homoszexuális kiokosításának esete meg nem történt. Egyik TikTok-videójához ezt írta:

„Vannak szuicid gondolataim. Naponta. Vannak gyógyszereim is, amik kordában tartanak, és visszaterelnek a hétköznapi mókuskerékbe. De van értelme ennek a mókuskeréknek? Minden nap ugyanazokat a játszmákat játszani? Van értelme a gyógyszernek, ami függővé tesz, hogy a társadalom felé a szebbik pofádat mutasd, amíg bele nem fásulsz? Nem lenne egyszerűbb kiugrani a mókuskerékből?”

Fotósként könnyen kapcsolatot tudott teremteni a felsős fiúkkal

B. Zsolt egyébként fotós is a Krúdyban a szülők elmondása szerint, így nagyon könnyen tudott kapcsolatot teremteni a felsős fiúkkal, akiket fotózni tanított.

Többeket közülük meghívott egy privát csoportba, ahol obszcén, szexuális megjegyzéseket tett rájuk, majd azzal zsarolta őket, hogy őt úgyis megvédik a jogvédő szervezetek – számolt be róla az egyik szülő, aki szerint B. Zsolt azért is úszhatta meg eddig, mert az iskola félt a körülötte lévő jogi szervezetektől, hiszen több videójában is elmondta, hogy a Helsinki Bizottság és a TASZ is kiáll mellette.

A diákokat kezdte el fenyegetni

Miután kirobbant B. Zsolt körül a botrány, a diákokat kezdte fenyegetni. Legalábbis erre utal a két napja kitett Instagram-levelezése és az ahhoz fűzött kommentek. A levelezés tanúsága szerint egy diákot kérdezett arról, hogy mi a céljuk, esetleg eltávolítani őt a Krúdyból? Mire a fiú annyit válaszolt neki, hogy ez biztos, aztán hogyan tovább, majd meglátják. B. Zsolt erre azt írta a kommentszekcióban:

„Jó lenne, ha beszélnél a spanoddal… a saját érdekedben is. Privát üzenetet nem tudok küldeni, mert 3 napra le lett tiltva az üzenetküldés Instán.”

B. Zsoltot hétfőn több kérdéssel kereste e-mailben a PestiSrácok, melyekre válaszul tagadásba kezdett. Most már – nyilván a szervezetek felszólítására – letagadta, hogy kapcsolatban állt a jogvédőkkel.

Azt is írta, még nem tudja, mi lesz a sorsa, mert a Krúdy vezetőségét ő sem tudta elérni. Ekkor már azt is megpróbálta letagadni, hogy 15 éves szeretője van.

B. Zsolt szerint ez nem pedofília

Hétfő délután robbant a hír, hogy videóbejegyzésben dicsekedett el azzal a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola LMBTQ-aktivista tanára, mások szerint pedagógiai asszisztense, B. Zsolt, hogy egy 15 éves fiúval tart fenn homoszexuális kapcsolatot, de szerinte ez teljesen rendben van, ő ettől még nem lesz pedofil, ha pedig valakinek nem tetszik a dolog, azt beperli.

A videóban azt is kifejti a tanár, hogy őt olyan neves szervezetek védik ingyen, mint a TASZ, a Helsinki Bizottság vagy éppen a Gyurcsány Ferenc pártjához (DK) közel állónak tartott PDSZ. B. Zsolt a közösségi oldala alapján egyébként rendszeres résztvevője a baloldali tanártüntetéseknek.

B. Zsolt szerint az, hogy 15 éves fiúval tart fenn szexuális kapcsolatot, nem pedofília, hanem efebofília. Szerinte az különbözteti meg a kettőt, hogy mivel a beleegyezési korhatár hazánkban 14 év, így az ő „szerelme” már nem számít gyereknek, vagyis nyugodtan megronthatja a fiút.

Korábban is voltak vele problémák

Az LMBTQ-aktivista már 2018-ban célkeresztbe került, amikor a fővárosi, VIII. kerületi Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pedagógusasszisztense volt, ahol 5–7. évfolyamosoknak tartott fotó-videó szakkört. Egy hangfelvétel szerint olyanokat mondott, hogy

„nem korlátoztam a szexuális szabadságukat. (…) Esténként forgattunk… vagyis nappal forgattunk, megvágtuk az anyagot, majd a nap hátralévő részében azt csináltunk, amit akartunk. Khhmm…”

A teljes cikket az Origo oldalán olvashatják.

Korábban írtuk