Hirdetés

Arató Gergely (DK) azt kérdezte a kormánypárti képviselőktől, hogy mit tettek a gazdasággal, hogy ilyen magasak az élelmiszerárak. A kormány felelőtlen forintgyengítése és kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája az oka a magas inflációnak, ennek köszönhető az árak napi emelkedése – vélekedett.

Kijelentette: nem a háború vagy a szankciók okozzák az inflációt, hanem a kormány, amelynek csak a hatalom megtartása a fontos. A magyarok nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy ez a kormány maradjon hatalmon – hangsúlyozta.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára minderre közölte: amikor a baloldal volt kormányon, fizetésképtelenné vált az ország, magas volt a munkanélküliség, óriási volt az államadósság, a nyugdíjak, a jövedelmek reálértéke csökkent. A baloldal támogatja a szankciókat, pedig az emberek elutasítják azokat – mondta.

Kiemelte: ehhez képest most jók a gazdaság eredményei, csökkent a munkanélküliség, nőnek a jövedelmek. Ha a baloldal úgy kezelte volna a válságot, ahogy jelenleg a kormány, az ország most sokkal jobb állapotban lenne – mondta.

Korábban írtuk