A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a bevándorláspárti Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogi szervezet semmi mást nem tesz, csak folyamatosan törvénysértésre buzdít.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az AI szerdán nyilvánosságra hozta éves jelentését. Ennek bemutatásán a szervezet szakértői egyebek mellett azt mondták, az európai régió egyik legkiábrándítóbb emberi jogi teljesítményét nyújtja Magyarország. Iván Júlia, az AI Magyarország igazgatója kiemelte: a Magyarországról szóló rész legsúlyosabb megállapításai a menekültekkel és a menedékkérőkkel kapcsolatosak. Magyarország évek óta mindent megtesz azért, hogy a háborúk és üldözés elől menekülők semmilyen védelmet ne kapjanak – vélekedett.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében azt írta: az AI arra ösztönzi az Európába érkező illegális bevándorlókat, hogy „szegjék meg Magyarország törvényeit”. Úgy fogalmaztak: „ezt senkitől sem tűrjük el”. „Aki Magyarországra jön, tartsa be a törvényeinket” – tették hozzá.

A kormány és kormánypártok mindent megtesznek azért, hogy megvédjék az európai polgárok és a magyar családok jogait – emelték ki.

MTI
 

Kapcsolódó hírek: 

http://demokrata.hu/hir/kulfold/az-amnesty-international-kiadta-eves-vilagjelenteset

http://demokrata.hu/hir/belfold/amnesty-international-magyaroke-az-egyik-legkiabranditobb-emberi-jogi-teljesitmeny

http://demokrata.hu/hir/belfold/fidesz-varhato-volt-az-amnesty-international-tamadasa