A kormánypártok szerint a magyar embereknek joguk van tudni, „mit rejteget a Jobbik”, ki áll a párt mögött valójában, és azt is, milyen kapcsolat van a Jobbik és a „bőnyi rendőrgyilkos szervezete”, a Magyar Nemzeti Arcvonal között.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a szombati sajtóhírek alapján újabb kapcsolatra derült fény a Jobbik és a Magyar Nemzeti Arcvonal között, ezért újra felszólítják Vona Gábort, az ellenzéki párt elnökét, hogy tisztázza, milyen kapcsolat van közte és a szervezet között. Közölte: egy fotón ugyanis Vona Gábor látható ifjabb Győrkös Istvánnal, a bőnyi rendőrgyilkos fiával, egyben helyettesével, akinek apja átadta a „neonáci, félkatonai szervezet” vezetését. A kép az iráni nagykövetségen készült, ahol „minden bizonnyal a perzsa barátságot és a Jobbiknak nyújtott iráni támogatást köszönték meg”.

A képviselő értékelése szerint egymást érik a rejtélyes és zavaros ügyek a Jobbikban. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát arra kérik, vizsgálja ki ezeknek a „rejtélyes” kapcsolatoknak a nemzetbiztonsági kockázatát.

MTI