Lehullt a lepel‼️⚠️Az európai baloldal mindenkit elhallgattatna, akivel nem ért egyet, és amikor lehetősége van rá,…

Posted by Varga Judit on Thursday, April 1, 2021
Hirdetés

Kedden Janez Jansa szlovén kormányfő felszólította Sophie in ‘t Veld holland liberális európai parlamenti (EP-) képviselőt, hogy távozzon az EP demokráciafigyelő csoportjának éléről, mert nem tette lehetővé, hogy levetítsenek egy videoösszeállítást a szlovén médiahelyzettel kapcsolatos parlamenti vitában.

Varga Judit megjegyezte, jól ismerik Sophie in ‘t Veld holland képviselőt, „akinek már egy évtizede a kedvenc hobbija Magyarország rágalmazása”.

Hozzátette, a képviselő „abszurd módon” az Európai Parlament szlovéniai médiaszabadságot vizsgáló munkacsoporti meghallgatásán tiltotta meg a szlovén miniszterelnöknek, hogy nyilvánosan bemutasson egy a témával kapcsolatban készített videofelvételt.

„Az ülést vezető képviselő önellentmondásokba keveredve, kioktató hangnemben magyarázkodva utasította el a szlovén miniszterelnök kérését” – fogalmazott Varga Judit.

Korábban írtuk

Az igazságügyi miniszter azt írta: ez újabb bizonyíték arra, hogy a „jogállamisági” ülések nem a demokráciáról és az alapjogokról, hanem a jobboldali vezetésű országokkal szembeni politikai boszorkányüldözésről szólnak.

„Több tiszteletet Közép-Európának! Több tiszteletet a közép-európai állampolgároknak!” – zárta bejegyzését Varga Judit.