Kanász-Nagy Máté bírálta a többi ellenzéki pártot, amelyekre szerinte a választások óta csupán „a jelzők halmozása, ökölrázás” a jellemző, és nem ügyeket képviselnek. Emellett nem tudnak kiszabadulni a választási vereség egyik fő okát jelentő „egyneműsítő” politikából sem – mondta.

Hirdetés

Az LMP „üres orbánozás” helyett ügyeket képviselne, hisztéria helyett józanságot, gyűlölet helyett megértést kínál elérni a közéletben – jelentette ki, hozzátéve: ezért a párt tartalmi politizálást és mérsékelt hangnemet ajánl.

A politikus azt is mondta, hogy a parlament intézményét arra fogják használni, amire való: beviszik javaslataikat és képviselik a magyar embereket. Akkor is ezt teszik majd, ha a fideszes többség egyetlen indítványukat sem támogatja.

A környezetvédelmi intézményrendszer megerősítésének szükségességéről fognak beszélni, és arról: meg kell akadályozni, hogy az ország „akkumulátorgyarmattá” váljon. A szociális dolgozókat és a közalkalmazottakat is képviselni kívánják – közölte a frakcióvezető-helyettes. Jelezte: mindehhez forrásul a progresszív adórendszer bevezetését és a nagyvállalati társasági adó emelését fogják javasolni.

Korábban írtuk