A Mandiner szerdán szúrta ki, hogy Hont András Facebook-bejegyzésében egy érdekes összefüggésre hívta fel a figyelmet. Magyar Péter szavait idézve azt írja, hogy a március 15-i tüntetés szervezésében a legtöbbet öccse, barátnője és édesanyja segített. A publicista azt írta, Magyar édesanyja nem más, mint az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese.

Hirdetés

Az ügy kapcsán a Magyar Nemzet megkereste az Országos Bírósági Hivatalt. Felmentette bírói tisztségéből a köztársasági elnök 2023. december 6. napján kelt határozatával Erőss Mónikát, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesét 2024. július 10. napjával, az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltésére tekintettel – tájékoztatta a lapot az OBH.

Kiemelték, Erőss Mónika a 2024. március 15. napján megtartott eseménnyel, illetve fia, Magyar Péter sajtóban tett nyilatkozatával kapcsolatban arról tájékoztatta az OBH elnökét, hogy fia politikai tevékenységéhez segítséget nem nyújt, az esemény szervezésében nem vett részt, fiát édesanyaként, az otthoni feladatok átvállalásával támogatja.

Ezenkívül az OBH elnöke, Senyei György felhívta az elnökhelyettes asszony figyelmét arra, hogy az alaptörvény 26. cikke (1) bekezdésének harmadik mondatára, továbbá a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény 39. § (1) bekezdésére tekintettel bírói szolgálti viszonyának fennállása alatt politikai tevékenységet továbbra sem végezhet – közölte a hivatal.

Korábban írtuk

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.