Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azonban hétfő délben egy bejegyzésben reagált, többek között azt írták, a nőnek nincs semmi köze az OMSZ-hez, de az egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem szerepel.

Hirdetés

❗️HAMIS LÁTSZATOT KELTHETETT EGY NŐ, AKINEK NINCS KÖZE AZ OMSZ-HOZ❗️Felháborodást váltott ki a mentődolgozók közt egy…

Gepostet von Országos Mentőszolgálat am Montag, 8. Juni 2020

Azt írták:

„Felháborodást váltott ki a mentődolgozók közt egy internetre feltöltött videó, melyben egy »főállásban mentőtiszt«-ként bemutatott nő nyilatkozott az általa ellátott betegekről az Országos Mentőszolgálat székháza és mentőautói előtt forgatott képsorok között. Az állítása szerint »43 éve mentősként dolgozó« N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában.”

Korábban írtuk

A videóban egyébként a nő arról beszél, a kórházkiürítés idején bejelentette a Facebookon, hogy tíz hazaküldött beteg ellátásában segítséget tud adni. A tíz hazaküldött betegből tíz nap alatt kilencen meghaltak. A beszélgetésben három esetet idéznek fel.

Az Index megkereste a videóban riporterként szereplő Korózs Lajos szocialista politikust is. Ő azt mondta, hogy a nő sose állította, hogy az OMSZ alkalmazásában állna. Korózs szerint riportalanya egy magán mentős cégnél dolgozik mentősként, a járvány ideje alatt pedig szabadidejében vállalta el, hogy a kórházkiürítéseknél segít.

A kórházkiürítések embertelenségét számtalan emberi sors, valós tragédia bizonyítja

EZT MINDENKINEK LÁTNIA KELL!A kórházkiürítések embertelenségét számtalan emberi sors, valós tragédia bizonyítja a rideg számok mögött. Korózs Lajos egy olyan önkéntes ápolóval beszélgetett, aki próbálta megmenteni a kórházból kirakott emberek méltóságát, de tíz betegéből kilenc így is elhunyt. Ossza meg Ön is ezt a videót, hogy mindenkihez eljusson az igazság!

Gepostet von MSZP am Sonntag, 7. Juni 2020