Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, archív, szerk.
Hirdetés

A Párbeszéd társelnöke szerint „teljesen egyértelmű, hogy a Fidesz, Orbán Viktor és Tarlós István retteg”, mert Karácsonynak „komoly esélye van megnyerni a főpolgármester-választást”.

„Ahogy elemeztük ezt a hangfelvételt, többen, többször, egymástól függetlenül meghallgattuk (…), a Párbeszéd elnökségének a tagjai ismerték fel azt, hogy hol és mikor készültek ezek a felvételek”

– mondta a Parlamentben bábozgató Szabó Tímea. A Párbeszéd szerint a hangfelvétel részei több elnökségi ülésen hangzottak el, és úgy vágták össze azokat.

„Nem vagyunk James Bondok, de ahogy megpróbáltuk letisztítani ezeket a felvételeket, úgy felismertük a kérdezőket”

– mondta Szabó Tímea, aki szerint a felvétel végén hallható gyerekhang az ő gyerekétől származik, aki részt szokott venni az elnökségi üléseken. Ezek alapján levonhatjuk azt a következtetést, hogy a társelnök szerint Karácsony pártjának elnökségi ülésein így beszélnek a szocikról.

Mint ismeretes, Karácsony Gergely „őszödi beszéde” csütörtökön szivárgott ki. A hangfelvétel tanúsága szerint olyan kijelentéseket tett az alkalmatlanságát újra és újra bizonyító ellenzéki főpolgármester-jelölt, mint hogy a családját is megfenyegette a szocialisták helyi vezetője, Tóth Csaba. Miközben lelkesen ajánlja az ellenzéki jelölteket, így Tüttő Katát vagy Gy. Németh Erzsébetet, előbbi jelöltségéről úgy beszélt, ő is „benézte”, ugyanis nem tudott a politikus korábbi élettársa ügyeiről, utóbbit pedig esélytelen jelöltnek nevezte.

Szabó Tímea sajtótjájákoztatóján azt is elmondta, feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A társelnök szerint ők ugyan nem tudják, ki lehetett a tettes, de azt természetesen hangsúlyozta, ez a rettegő Fidesz, Orbán Viktor és Tarlós István érdeke lehet.

Szabó Tímea a sajtó munkatársainak többszöri felvetésére sem volt hajlandó azzal a lehetőséggel számolni, hogy a Párbeszéd tagjai közül is felvehette valaki a beszélgetéseket. A társelnök azt mondta, ő tűzbe tenné értük a kezüket.

„Ez az ügy a magyar Watergate, ez az ügy a XXI. század eddigi legnagyobb botránya Magyarországon”

– rikácsolta.

Szabó Tímea azzal tudta megindokolni, hogy szerintük manipulált, összevágott felvételekről van szó, hogy a párt elnöksége egyöntetűen „így emlékszik”.

„Azért politizálunk, hogy ezt a rohadt fideszes világot megváltoztassuk”

– fröcsögte a Párbeszéd társelnöke.

Mi van a kazettán? Rendkívüli sajtótájékoztatóm a Fidesz lehallgatási botrányáról.

Gepostet von Szabó Tímea am Sonntag, 29. September 2019