Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva azt firtatta, tisztában van-e a kormány azzal, hogy a családi pótlék, a gyes, a gyet és az anyasági támogatás utoljára 2008-ban emelkedett; hogy a szegénység mélységét jelző mutató több mint kétszeresére nőtt az elmúlt tíz évben, a mélyszegénység a gyermekek körében ma jóval nagyobb, mint 2010-ben volt, az egyszülős családok szegénységi aránya 21,6 százalékról 28,2 százalékra nőtt 2018-ról 2020-ra, és a nyugdíjminimum összege 2008 óta 28 500.

Azt kérdezte, mikor fog a kormány a rászoruló családokkal foglalkozni, több juttatást adni nekik.

Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár azt mondta, a baloldal 2010 előtt egyszer már tönkretette az országot, Gyurcsány Ferenc és kormánya elvette az idősektől a 13. havi nyugdíjat, elvették a családi adókedvezményt, kétszeresére emelték a villany és háromszorosára a gáz árát.

Hozzátette: a mostani kormány bevezette a családi otthonteremtési kedvezményt, a nyugdíjasok az elmúlt években 590 milliárd forint plusz juttatást kaptak, és visszakapják a 13. havi nyugdíjat is.

Korábban írtuk

Szerinte amit 2010 előtt egyszer már elvett a baloldal, az elvenné újra.

A képviselő a választ nem fogadta el.

Én azt gondolom, hogy egy kicsit visszafogottabban kellene a Parlamentben viselkedni – zárta magvas gondolatait Bangóné. A képviselő utolsó mondatával Kövér László is egyetértett.