Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) arról beszélt, hogy az influenza elleni oltás beadatásának legalkalmasabb időpontja a kora ősz. A kormány bejelentette, hogy közel 1,4 millió vakcina áll rendelkezésre és kérte a lakosságot, hogy aki csak teheti, az oltassa be magát – emlékeztetett.

Hirdetés

A képviselő szavai szerint a kabinet arra viszont nem készült fel, hogy idén sokkal többen keresik a védőoltást, mint a korábbi években.

Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten bejelentette, hogy további 360 ezer influenza elleni vakcinát rendelnek, de az egészségügyi szakma szerint idén már nem lehet beszerezni újabb védőoltást – emelte ki.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt válaszolta, hogy a járványügyi szakemberek és az operatív törzs ajánlására döntött a kormány arról, hogy mindenki számára ingyenessé teszi az influenza elleni védőoltást. Ennek megfelelően szerezték be az oltóanyagot, az 1,4 millió adag több, mint a kétszerese annak, mint amire tavaly szükség volt.

Korábban írtuk

A kormány a megnövekedett igények miatt további 360 ezer vakcina beszerzéséről döntött, a beszerzés és a gyártás is megoldott, a háziorvosok ellátása folyamatos – jelentette ki.

" Ki hazudik? Milyen következményei vannak ennek? "

Bangóné Borbély Ildikó azonnali kérdése a Parlamentben " Ki hazudik? Milyen következményei vannak ennek? " címmel.Hol vannak az influenza elleni védőoltások?

Posted by MSZP on Monday, November 2, 2020