Hirdetés

Barkóczi Balázs (DK) arról beszélt, hogy alaposan megadóztatja a kormány a szegényeket a magas inflációval.

Kifejtette: bizonyos élelmiszerek drágulása már meghaladta a 10 százalékot, sokszor már egy vasárnapi ebéd is luxusnak számít egy család számára, emellett tovább drágulnak a gyógyszerek, a biztosítási, banki szolgáltatások.

Nem háborús, hanem inflációs veszélyhelyzet van, amit a kormány és a Magyar Nemzeti Bank közösen gerjeszt. A kormány az év elején szétosztott 2600 milliárd forintot, ezt a pénzt a rekordmagas inflációval kamatostul visszaveszik. A forint gyengülése pedig szintén fűti az inflációt – jegyezte meg.

Miért akarnak ekkora inflációt? – firtatta az ellenzéki politikus.

Korábban írtuk

Fónagy János gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár szerint a képviselő felcseréli az okot és az okozatot. Az ok alapvetően a háború – jelentette ki, hozzátéve: ez az, ami gazdasági válságot, háborús inflációt és bizonytalanságot hozott egész Európában.

A kormány elsődleges céljai között említette, hogy megőrizzék a nyugdíjak értékállóságát, megtartsák a rezsicsökkentés eredményeit és mindenki számára biztosítsák a biztonságot eredményező munkahelyket.

Kiemelte: minden olyan intézkedést szükségesnek tartanak, ami az egész világon és Európában jelentkező recesszió veszélyét mérsékli, illetve segít azt elkerülni.