A kormány célja, hogy megőrizze a magyar adórendszer versenyképességét, és a Magyarországon működő vállalkozások továbbra is Európa egyik legalacsonyabb közterhét fizessék – szögezte le Varga Mihály. Mint mondta: a globális minimumadóról szóló eredeti javaslat adóemelést jelentett volna Magyarországon, azonban a kormánynak sikerült elérnie a szabályok finomítását, így hazánk továbbra is vonzó befektetési környezetet biztosíthat a vállalkozások számára.

Hirdetés

A részletszabályokat a kormány úgy alakítja ki, hogy a beruházások kedvezményben részesülhessenek, a Magyarországon megfizetett adók széles körét figyelembe vegye a szabályozás, és a hazánkban keletkező jövedelmek kizárólag Magyarországon adózzanak – ismertette a tárcavezető. Varga Mihály a megbeszéléseket értékelve elmondta: a cégvezetők megerősítették, hogy a globális minimumadóról szóló tárgyalásokon a magyar érdekek érvényesítésével elért könnyítések érdemben segítik a versenyképességük megőrzését – ismertette a PM.

A Pénzügyminisztérium a globális minimumadóról szóló uniós irányelv átültetésének részletszabályait – az érintett vállalatok javaslatainak figyelembevételével – az őszi adótörvényekkel egy időben nyújtja be az Országgyűlésnek – erősítette meg a minisztérium.

Korábban írtuk