Fotó: facebook.com/Gyurcsány Ferenc (képernyőfotó)
Hirdetés

Nincs könnyű helyzetben a baloldal, hiszen az elmúlt tizenkét év valamennyi modellje, amellyel a kormánypártokat akarták leváltani, kudarcot vallott.

„Jelenleg nem látszik, hogy a választás előtti összefogásuk meg is maradna, hiszen mind a hat pártnak más múltja van, és a jövőről is mást gondolnak” – kezdte az összegzést Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója. – „Leginkább mindegyik a saját pecsenyéjét igyekszik sütögetni. Minden pártnak más stratégiája van, amelyet jól mutatott a parlament alakuló ülésén követett viselkedésük. Érdemes végiggondolni, kik maradtak bent, és kik mentek ki az eskütételt követően, mert ez már a jövőbeli várható cselekedeteiket is előrevetíti.”

A legnagyobb frakcióval rendelkező DK üzengetéseiből, Gyurcsány Ferenc megnyilvánulásaiból egyértelműen látszik, hogy az abszolút tagadás pártján állnak, partizánmegoldásokkal, harcosan igyekeznek a kormánnyal szembemenni, fogalmazott az elemző, aki szerint ezt azért tehetik meg, mert az övék a legjobban kiépített, legsikeresebb szervezet a baloldalon, amely mögött egy stabil tábor áll, ezt az előnyüket igyekeznek érvényesíteni.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Hírlap honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk