Fotó: MTI/Soós Lajos, szerk., archív
Hirdetés

Bősz Anett a magyar parlament egyetlen képviselőjeként részt vett részt a V4-ek és a nyugat-balkáni országok liberális pártjainak rendezvényén, Szarajevóban – adta hírül közleményében Fodor Gábor pártja.

A Liberálisok országgyűlési képviselője kétoldalú tárgyalásokat folytatott többek között a nemrégiben elnökválasztást nyert Progressive Slovakia tagjaival, a jelenleg is kormányzó szlovén liberális képviselőkkel és az olajfa-koalícióban kormányzó bosnyák liberális párttal, akiknek – a Magyar Liberális Párthoz hasonlóan – egyik legfőbb célkitűzésük a fiatalok megszólítása és aktív bevonása a közéleti folyamatokba – írják.

A rendezvény célja az volt, hogy az európai demokratikus, liberális pártok képviselői az esetleges koalíciókötés és választási szövetség létrehozásának lehetőségeiről, módszereiről értekezzenek. A találkozók során bebizonyosodott, hogy az európai liberális pártok a Magyar Liberális Párttal egyetemben különösen fontosnak tartják a pártok közötti kölcsönös együttműködést és kommunikációt a nyugat-balkáni régióban, ahol a liberális értékek még nem értek célt a társadalomban – közölték.

A térség liberális pártjainak, parlamenti képviselőinek bőven van még teendője – fejtette ki a rendezvényen Bősz Anett, aki a magyar parlament egyetlen képviselőjeként együttműködéséről és lehetőségeihez mért támogatásáról biztosította a nyugat-balkáni liberális pártok képviselőit – zárul a mikropárt közleménye.