Fotó: Bohár Dániel Facebook-oldala

Brenner Koloman (Jobbik) két hétvégi eseményről beszélt, amelyek szerinte éles kontrasztban állnak egymással és megmutatják azt, amit a fideszes egypárti túlhatalom, illetve a szabad és polgári Magyarország képviselői megéltek. Azt mondta, a kommunista egypártrendszerre emlékezteti az, hogy október 23-án a Jobbik videót készítő tagjait a budapesti Szabadság téri szovjet emlékműnél rendőrök igazoltatták.

Hirdetés

Az oktatási tüntetésről szólva azt mondta, ugyanolyan arcokat és diákokat látott a tömegben, akik 1956-ot kezdték.

Kijelentette: tanár nélkül nincs jövő, tudás nélkül nem jut a magyar polgároknak a jólétből és szabadságból. Közölte, elfogadva a tüntetők követeléseit oktatási kerekasztalt hívnak össze. Klebelsbergi fordulatra van szükség az oktatásban, a nemzeti össztermék hat helyett nyolc százalékát kell erre a területre fordítani, a pedagógusbéreknek pedig el kell érnie a diplomás átlagbért – sorolta javaslataikat.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt firtatta, hogy a jobbikos képviselő miért nem mondott semmit arról, ami 16 éve Budapesten történt, amikor tömeges erőszak, jogsértés történt magyarokkal szemben és nem lehetett békésen tüntetni. Ma már nem ezt a világot éljük, de a Jobbik ezt a világot hozná vissza, hiszen összefogott azokkal az emberekkel, akik ezt a rendszert fenntartották – mondta. Ne féltse a demokráciát, 2010 előtt lett volna mit féltenie! – hangoztatta.

Korábban írtuk

Szólt arról, azon dolgoznak, hogy jövő évtől ne csak 10 százalékos, hanem nagyobb mértékű béremelést kapjanak a pedagógusok. Hozzátette: Magyarország erre saját forrásait fordítaná, a saját forrásoknak van olyan része, amely a nemzeti és van olyan része, ami az európai uniós közös költségvetésben van.

Brüsszelben egyetlen baloldali politikus sem mert kiállni, hogy ezeket a forrásokat ok nélkül ne tartsák vissza – mondta.