Villámgyorsan terjed az interneten az a felvétel, amin az látható, hogy két idősebb fiú brutálisan bántalmaz egy fiatalabb fiút az egyik szekszárdi játszótéren. A Ripostnak nyilatkozott a bántalmazott fiú nagypapája, aki azt mondta: megdöbbentő és felháborító, amit az unokájával tettek. A lapnak azt is elmondta, hogy nagyjából két hónapja történt az eset. Ők nevelik a fiút, és amikor hazament, azt látták, hogy brutálisan össze van verve. Fel sem tudott állni az ágyból, annyira rosszul volt. Akkor nem mondta el, mi történt vele, végül kiderült, hogy azért, mert félt: ha beszél, megölik.

Hirdetés

Az internetre a napokban került ki a felvétel, és amikor a nagypapa tudomást szerzett róla, azonnal elmentek a rendőrségre és feljelentést tettek azok ellen, akik rugdosták és ütlegelték az unokáját, illetve azok ellen is, akik ott voltak és nézték.

– Megkérdeztem az unokámat, kiderült, hogy egy ismerőse volt az, aki elcsalta őt egy elhagyatott helyre, a temetőtől nem messze, ahol már vártak rá – nyilatkozta a gyermek nagyapja.

Arról is beszélt, hogy az unokájától úgy tudja, korábban fűnyírást vállalt, és a támadók tartoztak neki. Néhány ezer forintról van szó.

Korábban írtuk

A TEOL beszélt a videó feltöltőjével. A férfi elmondta, hogy gyerekek készítették a felvételt, amelyet a hétvégén küldtek át az unokájának. Azzal a céllal osztotta meg, hogy az emberek lássák, milyen rettenetes dolgok történnek. Ahogy azt a videóhoz írta, egy 17 éves fiú bántalmazott súlyosan egy 12 éves gyereket. Azt szeretné, ha mindenki jobban odafigyelne a gyermekére, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Őt is nagyon megviselték a történtek, főleg, mert a felvételen látható fiú, aki az életéért könyörög, a rokonságába tartozik. Hozzátette, a gyerek nagyapja feljelentést tett, és bízik benne, hogy a rendőrség eredményesen pontot tesz az ügy végére. Úgy tudni, az idősebb fiúnak nem ez az első balhés ügye.

A történtek miatt garázdaság vétség elkövetésének gyanújával büntetőeljárást rendeltek el a Szekszárdi Rendőrkapitányságon – idézte Komlósiné Kiss Anettet, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét a TEOL. A szóvivő hozzátette: a nyomozás érdekeire való tekintettel részleteket egyelőre nem közölhetnek az ügy kapcsán.

Komlósiné Kiss Anett felhívta a figyelmet, aki a videófelvételen szereplő esethez hasonlót lát, akár személyesen, akár az interneten, haladéktalanul hívja a 112-es segélykérőszámot. Mint fogalmazott: a rendőrség minden, a tudomására jutó jogsértő esetben intézkedik és a jogszabályi felhatalmazása alapján el is jár.

A teljes cikk ITT olvasható.