Hozzátették: a főpolgármesterék továbbra sem adnak választ arra, hová lett a pénz, helyette folyamatos tagadásba burkolódznak, legutóbb Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes próbálta kimagyarázni a 2019-ben elbénázott reklámtendert egy rádióinterjúban.

Hirdetés

A Fidesz budapesti szervezete szerint azonban Karácsony Gerelynek 2019-es hatalomra kerülésekor a szabályos közbeszerzésen érvényes és nyertes ajánlatot csak alá kellett volna írnia a francia hátterű multinacionális céggel. Megjegyezték: a cég a szerződés szerint évente több mint 1,7 milliárd forintot fizetett volna a járműágazathoz, illetve a tömegközlekedési infrastruktúrához tartozó reklámfelületek hasznosítási jogáért 8 éven keresztül.

– Csakhogy erre a pénzre számunkra a mai napig ismeretlen okból nemet mondott a Karácsony Gergely vezette főváros, kiírta újra ugyanazt a közbeszerzést

– írták. Megjegyezték, a megismételt eljárás után két és félszer kevesebb pénzért vitte el ugyanaz a cég ugyanazt a tendert.

Felhívták a figyelmet arra: a budapesti költségvetés vesztesége „naponta nagyjából 2,6 millió forint, havonta mintegy 80 millió, évente pedig csaknem egymilliárd forint”.

– Vagyis csak a reklámtenderen 2019 novemberétől mostanáig három és félmilliárd forintot dobtak ki feleslegesen az ablakon a hozzá nem értésük miatt Karácsony Gergelyék. Ebből a pénzből csaknem 35 teljesen új buszt is vehettek volna

– emelték ki.

Korábban írtuk