Hirdetés

Búrokról szóló könyv jelent meg a Demokrata gondozásában. Bencsik András elmondta, a búrok magukat inkább afrikánereknek nevezik, akik a francia hugenották, németek, valamint hollandok leszármazottjai Dél-Afrikában.

A búrok 300 évvel ezelőtt telepedtek le a gyakorlatilag lakatlan világban, ahol rövid idő alatt egy csodálatos kultúrát teremtettek a XX. század elejére; Bencsik András példaként említette, hogy a világ első szívátültetését is Fokvárosban hajtották végre.

– Aztán jött a fordulat azután a rendszer után, amit ők apartheidnek neveztek, Nelson Mandela kiszabadult a börtönből, az ott élő feketék vették át az irányítást, és elindult egy kontraapartheid, és ma a fehéreket üldözik

– ismertette Bencsik András, majd hozzátette: a Magyar Demokrata hetilap gondozásában jelent meg a Lődd le a búrt! című könyv.

– Van egy néger mozgalmi dal, aminek a refrénjében a búrok meggyilkolására szólítanak fel. A farmereket egész egyszerűen megölik és elveszik a farmjaikat. Van egy nép, körülbelül 3 és félmillió ember, akik a túlélésért küzdenek; tegnap még a világ egyik legsikeresebb civilizációját teremtették meg, ma pedig azért küzdenek, hogy életben maradhassanak

– hangsúlyozta Bencsik András.

A Magyar Demokrata hetilap főszerkesztője azt is elmondta, a búrok két jelentős vezetője tartózkodik Magyarországon a CPAC konferencia miatt. A hetilapban részletesen beszámoltak a búrok történetéről, ha pedig valaki személyesen akar a búrok vezetőivel beszélni, az megteheti a CPAC konferencián.

Bencsik András arról is beszélt, hogy ma a feketék uralkodnak Dél-Afrikában, aminek a következményei rettenetesek; víz- és áramhiány lépett fel az országban, valamint olyan ellátási problémákkal küzdenek, amiket korábban abban a térségben nem ismertek.

– Azt gondoltuk, hogy legalább a magyar közvélemény ismerje meg a búrok fájdalmas, szomorú történetét

– mondta Bencsik András.

A teljes beszélgetést visszahallgathatják a Hír TV honlapján.

Korábban írtuk