Beszéljünk a tényekről

🔴Beszéljünk a tényekrőlNapirend előtti felszólalásom a Parlamentben

Posted by LMP – Magyarország Zöld Pártja on Monday, April 26, 2021
Hirdetés

Csárdi Antal (LMP) az uniós helyreállítási alapról szólva azt mondta: komoly aggodalmaik vannak, milyen hatékonysággal költené el a kormány az 5800 milliárd forintot.

Helyeselte az egészségügyi fejlesztéseket, de szomorúnak ítélte, hogy ehhez egy világjárvány kellett. Ebből finanszíroznák az egyetemei modellváltását is, ami szerinte a közvagyon kiszervezése magánkézbe. Úgy folytatta: a járvány alatt a munkavállalók támogatásában a magyar kormány volt a legszűkmarkúbb, holott az is szerepel az unió ajánlásában, valamint az iskolák digitalizációja is, az mégsem jelenik meg a kormány terveiben a szükséges mértékben – mondta.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára úgy felelt: a 2010 előtti kormányok uniós forrásfelhasználási gyakorlathoz képest minden azt követő gyakorlat jobb felhasználást tesz lehetővé. Ezt a német kancellár vagy a Moody’s is visszaigazolta – jegyezte meg.

Az egyetemek megújításáról szólva azt mondta: soha nem látott mértékű források érkeznek a felsőoktatásba, ami az infrastrukturális és szakmai megújítást teszi lehetővé.

Korábban írtuk

Vízgazdálkodás, zöldközlekedés, az energetika zöld átállása és a körforgásos gazdaság kiépítése egyaránt szerepel a prioritások között. „Olyan ez a dokumentum, mintha ön írta volna. Akkor miért támadja?” – fordult a képviselőhöz, úgy folytatva: azért, mert politikai hisztériát kíván kelteni.