Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

Csárdi Antal kiemelte: érthetetlen, hogy éppen most, Magyarország jelenlegi állapotában, amikor az elmúlt száz év egyik legnagyobb válsága fenyegeti az országot, a kormány szükségesnek tartja ezt a javaslatot. Az LMP nem támogatja az előterjesztést – jelentette ki.

Úgy vélte, a kormány jogalkotási gyakorlata átgondolatlan, és tárgyalás helyett mindent erővel, agresszívan, sajátos törvénykezési gyakorlattal kívánnak megoldani. A szövegből úgy tűnik, az a cél, hogy mindent elvegyenek az önkormányzatoktól, apró szeletenként vesznek el tőlük hatásköröket – mondta.

A politikus döbbenetesnek nevezte, hogy ahelyett, hogy azon gondolkodnának, hogyan segítsenek a nehéz helyzetbe került családoknak, inkább a nemváltoztatás kérdésével foglalkoznak. Vadai Ágnes, a DK képviselője is felszólalt a módosítás ellen.

A képviselő kitért rá: a gazdasági mentőcsomag nem szól arról, mi lesz azokkal, akik már elveszítették az állásukat és nincs esélyük, hogy a járvány ideje alatt újat találjanak. Márpedig a turizmusban és a vendéglátóiparban rengetegen vannak ilyenek – tette hozzá.